Jag var duktig och bakade igår. Tänkte att till den indiskkryddade linssoppan borde det passa bra med naan. Nu ska jag erkänna att jag nog inte ätit indiskt sedan jag var i Kina så jag vet inte hur naan ska smaka. Jag ändrade lite i receptet också. Man skulle använda ghi, vilket är någon slags smörolja om jag googlat rätt. Det stod att man kan ersätta det med smör och jag brukar alltid ersätta smör med olja. Originalreceptet innehöll även yoghurt som jag bytte mot gräddfil.
8 st Naan
8 dl mjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 ägg
4 tsk olja
1,25 tsk gräddfil
2 dl mjölk
Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt. Ha i ägget, oljan, gräddfilen och slå sedan på mjölken i omgångar, så mycket som det behövs för att degen ska sitta ihop fint. Lägg över en handduk och lämna det hela åt sitt öde i 2 timmar.
Sätt ugnen på 200 grader.
Knåda degen och dela den i 8 delar. Kavla ut varje del till en oval, ca 15 cm lång. Pensla ena sidan med vatten och lägg degen med den penslade sidan nedåt på en plåt. Pensla ovansidan med olja. Grädda i 8-10 minuter, tills brödet börjar få fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar